Gyártók

Népszerű eladások

Vajon kell-e a kutyámnak kiképzőrendszer....
Sok gazdi küszköd a kutyája tanításával mert nem tudja fenntartani a kutya érdeklődését. A kutyák nagyon kíváncsiak és könnyen megzavarhatóak. Még akkor is ha egy kutyatulajdonos úgy véli, hogy kutyája engedelmes akkor is könnyen kísértésbe ejthető. A kutyája, más állatok és emberek biztonsága függ attól, hogy kutyája mennyire figyel Önre és milyen könnyen esik kísértésbe. A felugrálás, a póráz rángatása, más állatok üldözése vagy a forgalom zavarása gyakori probléma amit ez a kiképzőrendszer orvosolni tud.


Miért használjam ezt a kiképzőrendszert?
A kutyák élvezik a szabadságot és mindig az örömre törekednek. A kutya féktelen kalandvágya és játékossága gyakran zavarja a gazdáját. Ezeket a konfliktus helyzeteket javíthatni lehet a kutya szabadságának korlátozásával, pl. pórázzal, kennelbe zárással, kikötéssel vagy kiképzéssel. Ha a kutya nem engedi, hogy megneveljék akkor sem ha ez az ő hasznára válna vagy a biztonsága érdekében történne akkor a gazdák gyakran egy nagyon monoton életet jelölnek ki kutyáiknak, mivel nem tudják kezelni a szeretett állatot. Egy jól képzett kutya sokkal több szabadságot és minőségibb életet tud élvezni mint egy neveletlen.


Hogy működik a kiképzőrendszer?
A távirányítós rendszer egy eszköz, ami a jobb kommunikációt szolgálja a gazda/kiképző és a kutya között. A kutyának az lesz a benyomása, hogy a gazdi mindig mellette van és folyamatosan figyeli.
Ez a kutyát folyamatosan a parancsok követésére és jó magatartásra készteti. Ha a kutya nem figyel a gazdájára akkor a távirányítós rendszerrel egy kellemetlen érzést közvetítünk a kutya felé, amivel felkeltjük a figyelmét és kizökkentjük abból az állapotból, ami rosszalkodásra ösztönzi. Amint a kutya újra a kiképzőre figyel megszüntetjük a jelet. A kutya gyorsan megtanulja, hogy hogy kerülje el ezeket a kellemetlen érzéseket és mindig figyelni fog a kiképzőre, amint arra jelet kap. Ez a kiképzőmódszer azért jobb a jól ismert jutalomfalatos módszernél mert ha a jutalomfalatos módszert használjuk és elfogy a rágcsálnivaló vagy épp nincs nálunk akkor a kutya nem fog ránk figyelni de ha a kutyának sikerül elkerülnie ezt a kellemetlen érzést (ami akármikor bekövetkezhet) az ugyanakkora öröm mint a jutalomfalat de sokkal biztosabb módszer és kutyánk sokáig megjegyzi.
Ha már elérte, hogy a kutyája figyel Önre, elkezdheti a tanítást. A távirányítós kiképezéssel átismételheti és elmélyítheti az alapokat. Ezekre számtalanszor szükség van főleg ha jutalomfalatos módszert alkalmaztuk. A távirányítós kiképzőrendszer ideális a póráz nélküli tanításra is!


Milyen kiképzőrendszerek közül választhatok?
A leggyakoribb kiképzőrendszer egy elektromos nyakörvből (nyakörv+vevőkészülék) és egy távirányítóból áll. A kutyakiképző a távirányító segítségével jelet továbbít a vevőkészüléknek ami kellemetlen érzést okoz a kutyának.
-   Sprayszóró készülék: illatmentes vagy citromillatú ködfátyolt fúj a kutya elé ezzel megzavarja őt és a kutyakiképzőre vonja a figyelmét.
-   Rezgő készülék: a legújabb fajtája a távirányítós kiképzésnek, a PetSafe® által kifejlesztve. Két fajtája van. Az egyik amikor csak ilyen rezgésekkel dolgozunk, a másik pedig amikor kombináljuk statikus jelekkel.
-   Statikusságot használó készülék: a legelterjedtebb fajtája a távirányítós készülékeknek. Ez egy enyhe elektromos impulzust fejt ki a kutya alsó nyaki részén.
Ezenkívül elérhető egy nyakörv nélküli távolsági kiképzőrendszer ami pozitív és negatív ultrahanggal kommunikál. A kutya hamar összekapcsolja a rossz viselkedést a kellemetlen hanggal és a jó viselkedést a kellemes hanggal.
Továbbá egy elrettentő spray, ami mozgásérzékelő. Ennek segítségével kijelölhetjük a macskáknak, hogy hol tartózkodhatnak és hol nem, pl. kitilthatjuk őket a konyhából, dolgozószobából és távol tarthatjuk őket pl. az elektromos holmiktól és az asztaltól.


Mik az előnyei a távolsági kiképzésnek?
-   Összehangolhatók más kiképzési módszerekkel, pl. a klikkerrel.
-   Az intenzitás állítható, hogy megfeleljen minden kutyának és minden helyzetnek.
-   Távolról is jelet adhatunk a kutyának a legmegfelelőbb időben a tanulás hatékonysága érdekében.


Mikor ne használjam a távolsági kiképzést?
A spray- és a rezgőjelzések minden kutya és szituáció esetében használhatók, de van néhány szituáció amikor nem ajánljuk a statikus impulzust használni:
-   6 hónapnál fiatalabb kutyákon
-   vemhes vagy szoptató szukákon
-   rossz egészségben szenvedő kutyákon, főleg szív panaszokkal küszködőkön
-   szenilis, öreg, sérült vagy beteg kutyákon
-   agresszióra hajlamos kutyákon
-   kutyákon leválasztási aggodalmakkal vagy hasonló szorongásokkal összefüggő rendellenességekkel


Népszerű eladások

Leértékelések

PayPal