Gyártók

Népszerű eladások

Vajon be kell-e kerítenem a kedvencemet?
A kutyák élvezik a szabadságot, a környezet feltárását, keresik az új élményeket, amelyek előnyösek számukra. Az aktívan kíváncsi természetük miatt el fogják hagyni a számukra kijelölt területet, ha az nincs elkerítve. Még egy jól nevelt kutyát is el lehet csábítani ha az indok megfelelően vonzó számukra. Egy elkószált kutya veszélyes önmagára, az őt körülvevő kutyákra és más emberekre mivel állatokat üldözhet, felugrálhat gyerekekre, balesetet szenvedhet, stb. Ugyanakkor a macskák bekerítésének elsődleges célja a közúti balesetek elkerülése.


Miért kerítsem be kedvencemet?
A kutya szabadságának lekorlátozása a kertbe egy kompromisszum a kutya mozgásigénye érdekében. A kutya továbbra is élvezhet egy bizonyos fokú szabadságot a környezete felfedezésére és továbbra is biztonságban élhet egy jó minőségű életet. Ez egy sokkal jobb megoldás mint bezárni a házba vagy mindig láncon tartani. Nem mindig praktikus egy olyan kerítést építeni a telek köré amin a kutya nem jut át, mert:
-   Annak sok esetben túl magasnak kellene lennie
-   Néhány esetben szükség lehet építési engedélyre vagy a főbérlő engedélyére
-   A megfelelő méretű kerítés sokszor drága és csúnya lehet.


Hogy működik a láthatatlan kerítés?
A láthatatlan kerítés kellemetlen elektromos stimulációt alkalmaz, hogy visszatartsa a kutyát a megadott terület elhagyásától. A kutya egy nyakörvet visel, amire egy elektronikus jelfogó készülék van hozzáerősítve. Akkumulátorral vagy elemmel működik. A rendszert a kutya viselkedése aktiválja és nem a gazda. Ha a kutya közeledik a határhoz akkor hangbeli vagy vibrációs figyelmeztetést kap és ha nem tér vissza a biztonságos zónába, akkor folyamatos impulzust fog kapni, egészen addig, amíg vissza nem tér a számára kijelölt területre. Az impulzus a kutya alsó nyaki részén fekvő 2 érintkezési pont között keletkezik. A kutya hamar megtanulja, hogy tiszteletben kell tartani a határokat és rövid időn belül többet nem közelíti meg a határvonalat.


Mik az előnyei a láthatatlan kerítésnek?
Egy olyan rejtett kerítés, aminek nincs vizuális hatása.


Milyen típusú láthatatlan kerítések érhetők el?
Alapvetően 2-féle rendszer létezik:
-   Határvezetékes rendszer, ahol körbekerítünk egy kijelölt területet, sőt ezen belül is létrehozhatunk olyan területeket, ahova a kutya nem léphet be. A vezetékek általában a föld alatt vannak és még patakokon is át lehet vezetni. A kerítéshez vásárolhat külön vezetéket és akár 25 hektárnyi területre is kibővítheti (a kutyakerítés fajtájától függően).
-   A vezeték nélküli rendszer létrehoz egy kört a készülék körül, aminek átmérője akár 64m is lehet. Ha a kutya eléri a kör végét, akkor hangjelzést kap és ha nem tér vissza a számára kijelölt helyre akkor elektronikus impulzus éri. Ez egy hordozható rendszer, de a kutyát mindig meg kell ismertetni a határokkal használat előtt.
Továbbá szintén elérhetők olyan rendszerek melyek nyakörvei kistestű kutyák, macskák vagy makacs kutyák részére vannak kifejlesztve. Ha önnek több állata van vásárolhat kiegészítő nyakörveket.


Mikor ne használjak láthatatlan kerítést?
-   Vannak olyan helyzetek, amikor minden olyan rendszert nem ajánlott használni ami statikus áramot szállító nyakörvet használ.
-   Ha a kutyám 6 hónapnál fiatalabb.
-   Vemhes vagy szoptató szukák esetében.
-   Kutyák egészségügyi problémákkal, főleg szívbetegséggel.
-   Sérült, öreg, szenilis, beteg kutyák esetében.
-   Agresszív kutya esetében.
-   Kutyákon leválasztási aggodalmakkal vagy hasonló szorongásokkal összefüggő rendellenességek esetében


Népszerű eladások

PayPal