Gyártók

Leértékelések

Népszerű eladások

Vajon kell-e ugatásgátlót használnom?
A kutyák különböző okok miatt ugatnak, de legtöbbször kommunikációra használják. A kutyatulajdonosok általában 4 féle ugatást különböztetnek meg: amikor a kutya figyelmeztet, riaszt, játszik vagy szüksége van valamire. Például a folyamatos, gyors ugatás egy figyelmeztetés, talán arra, hogy valaki belépett a területére, amíg az elnyújtott, magas hangon történő ugatás szünetekkel azt jelzi, hogy szüksége van valamire és/vagy magányos. Fontos, hogy a kutyatulajdonosok megállapítsák az ugatás okát. Néhány esetben az ugatás teljesen normális, például ha kopognak az ajtón de több esetben az ugatás viselkedési problémákkal van összefüggésben, például leválasztási szorongás. Az ugatásgátlók nem használhatók olyan kutyák esetében akik szorongás vagy stressz miatt ugatnak.


Miért használjak ugatásgátlót?
Ha a kutyája ugatásával nem közölni szeretne valamit, hanem unalomból csinálja és megállás nélkül ugat, akkor az ugatásgátló lehet a megoldás. Az ugató kutyák nem csak a tulajdonosokat zavarják, de a szomszédokat, főbérlőket, albérlőket, stb. is.


Hogy működnek az ugatásgátlók?
A PetSafe ugatásgátlók viselkedésre aktiválódnak. Ezek kellemetlen stimulációt használnak a kutya ugatásának visszatartására. A kutya nyakörvén lévő ugatásgátló ugatáskor aktiválódik és kellemetlen jelet továbbít a kutya felé. Sok ugatásgátló hang- és rezgésérzékelővel működik így nem keveri össze a kutya ugatását külső zajokkal. Néhány ugatásgátló automatikusan növeli a stimuláció erősségét amíg az ugatás abbamarad. Ezért a későbbiekben a legalacsonyabb intenzitású stimuláció is meghozza az eredményt. Ez a technológia megjegyzi, hogy milyen intenzitáson hagyta abba a kutya az ugatást és legközelebb azt az erősséget használja. Ennek segítségével a kutya teljesen abba hagyja az ugatást.


Milyen típusú ugatásgátlók léteznek?
Alapvetően 4 -féle ugatásgátló rendszer létezik:
-   Ultrahanggal és hangadással működő ugatásgátló. Ezek a hangok nem ártalmasak de nagyon kellemetlenek és magasak ezáltal elveszik a kutya kedvét az ugatástól.
-   Az illatmentes vagy citrom illatosítású spray-vel működő ugatásgátló. Ha a kutya elkezd ugatni, akkor a nyakörvön lévő készülék permetet szór a kutya orra elé, ami megzavarja őt az ugatásban.
-   A rezgéssel stimuláló nyakörv alacsony frekvenciájú rezgést továbbít a kutya alsó nyakrésze felé, ami közel van a hangszálakhoz ezért megzavarja az ugatást.
-   A statikusságot használó ugatásgátlók a legelterjedtebbek, ezek biztonságos elektromos impulzust továbbítanak a kutya nyakára.
-   Továbbá megtalálható két ultrahanggal működő készülék, amelyek esetében még a nyakörv viselése sem szükséges és minden kutyára hatással vannak. Az egyik beltéri használatra, a másik kültéri használatra. A kültéri ugatásgátló nemcsak az ön kutyáját állítja meg az ugatásban de a szomszédét is.


Milyen előnyei vannak az ugatásgátlóknak?
-   Megakadályozzák az ugatást így megkímélik a gazdákat és a szomszédokat a stressztől.
-   Megszünteti a kutya ugatása miatti kínos viszonyt a szomszédsággal.
-   Nyugodt alvás minden éjszaka.
-   Nem kell megválnia kutyájától az állandó ugatás miatt.


Mikor ne használjak ugatásgátlót?
A spray-, ultrahangos-, hangadásos- és rezgő ugatásgátlókat minden esetben használhatják, de néhány szituációban nem ajánlott a statikus impulzust használó készülékek alkalmazása:
-   6 hónapnál fiatalabb kutyákon
-   vemhes vagy szoptató szukákon
-   rossz egészségben szenvedő kutyákon, főleg szív panaszokkal küszködőkön
-   szenilis, öreg, sérült vagy beteg kutyákon
-   agresszióra hajlamos kutyákon


Népszerű eladások

Leértékelések

PayPal